Kiút a magányból


Nem vesznek észre a férfiak? Nem találod a párod? Úgy érzed, mindig rosszul választasz?
Rád nehezedik a magány érzése?

Múltbeli tapasztalataink befolyásolják a párkapcsolathoz való hozzáállásunkat.
Szüleink kapcsolata pozitív, vagy negatív mintaként állhat előttünk. Amennyiben gyermekkorunkban anyukánkat boldog, vidám nőnek láttuk, valószínű, hogy nagyobb bizalommal közeledünk a férfiakhoz. Viszont az alárendelt, boldogtalan anyakép azt sugallhatja (sok esetben ezt kommunikálják is a szülők), hogy a házasság egyenlő
a szenvedéssel, lemondással, önfeladással.
A másik fontos összetevő a párkapcsolati területen szerzett saját tapasztalatainkból épül fel. Korábbi sérüléseink kihatnak a jelenünkre. Azok az esetek, amikor a szakítások hirtelen veszteséget jelentettek számunkra beindíthatnak egy védekező mechanizmust ezen
a területen.

Lehet, hogy menekülök?
Ilyenkor felépítjük az önálló életünket, meg is szokjuk, hogy a magunk urai vagyunk. Az érzelmeink nem mozognak túl tág határokon belül, tehát beállunk egy nyugodt kiszámíthatóságra.
A probléma az, ha ezt a szabadságot túlzottan felértékeljük és szívünk mélyén megszokjuk az egyedüllétet. Amikor úgy érzed, hogy a párkapcsolat elvenne szabadidőt, energiát, szabadságot.

Mit sugárzok a környezetem felé?
Néhány egyszerű önmagunknak feltett kérdésre adott válaszunk megvilágíthatja számunkra, hogy életünk jelenlegi szakaszában hogyan viszonyulunk magunkhoz?

  • Elfogadtam már önmagamat? Tudom szeretni magam?
  • Milyen mértékben van jelen az életünkben a szeretet, gondoskodás?
  • Túl tudtam lépni a múlt sérelmein?
  • Megélem-e a bennem rejlő kreativitást?
  • Mennyire vagyunk tisztában és milyen mértékben élünk összhangban az érzéseinkkel?

Készen állni egy párkapcsolatra

Amennyiben úgy érzed, hogy te is a fenti problémát hordozod magadban, érdemes először átgondolni saját működésedet, igényedet.
Mit tanultál magadról a kapcsolataid által?
Vannak-e benned negatív rögzülések a férfiakkal kapcsolatban?
Ilyen esetekben hasznos, ha a múltat elengedjük, a haragot átalakítjuk.

A múltat letéve a párkapcsolatot a boldogság, szeretet, kölcsönösség és elfogadás fogalmaival azonosítjuk újra és a boldogságot beengedjük az életünkbe.